portfolio

Vilt kleden

 

Vilt kleden voor aan de muur uit ruwe schapenwol en geverfd met natuurlijke verfstoffen. De veelzijdigheid van wol en de rijkdom en veerkracht van de natuur zijn een inspiratie voor de kleden.


2


1


Vilt vazen


Een vaas is een eeuwenoude vorm die een ruimte omsluit. De combinatie van het zachte materiaal en de staande vorm heeft iets vreemds. Hoe verhouden stevigheid en zachtheid zich in deze objecten?


Natuurdruk


De nature prints zijn in het algemeen unica waarbij ik materialen en planten afdruk met inkt. Je ziet de ware grootte en soms de sappen en de indrukken die de planten hebben achtergelaten op het papier.


4.


3


21


Vlechten en weven

 

Een mand, kom of fles heeft de functie van verzamelen of bewaren. Ze vormen een half open, half beschutte ruimte. Traditoneel wordt er gevlochten met eenvoudige middelen en gereedschappen. Het staat dicht bij onszelf.


21


Vilt en papier


Wol en papier zijn met elkaar verbonden door ze samen vervilten. Het papier wordt soepel als een stof. Voor de "zeewierfantasieen" heb ik verschillende lagen bestaand gekleurd papier gebruikt. De kleuren zijn wat gaan bloeden en de lagen schijnen door elkaar.


Natuurlijke inkt en verf.


Van al dan niet gebruikte verfbaden, van stenen en zand, maak ik inkt en verf. Hiermee maak ik kleine schilderingen,

die soms worden gebundeld in een boekje.